- Vogelpark Avifauna

30 januari 2008: start "Jaar van de kikker"

Door de opwarming van de aarde kan in de leefgebieden van amfibieën (kikkers, padden en salamanders) een dodelijke schimmel hard toeslaan, waardoor vele soorten dreigen uit te sterven. Dierentuinen luiden samen met andere natuurbeschermers de noodklok. Het jaar 2008 is daarom door de dierentuinen wereldwijd uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker.

Actie!
Onmiddellijke actie is geboden en de dierentuinen, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), slaan daarom de handen ineen gedurende het Jaar van de Kikker. De dierentuinen zullen het komende jaar aandacht vragen voor de problematiek van de amfibieën. De dierentuinen zullen bovendien hun expertise op het gebied van fokprogramma's inzetten om de verschillende ernstig bedreigde soorten in laboratoriumopstellingen te redden. Verder zal er geld worden ingezameld ten behoeve van onderzoek, maatregelen en oplossingen.

In Nederland is het Jaar van de Kikker op 30 januari j.l. officieel van start gegaan. De landelijke kick-off werd gegeven in Artis, waar de Kinder Dierekteuren van de Nederlandse dierentuinen samen met Kikker van Max Velthuijs een sprong over een symbolische sloot maakten. De aftrap werd musicaal opgeluisterd door Harry Sacksioni.
 
CD 'Paddentrek'
Speciaal ter gelegenheid van het Jaar van de Kikker in de dierentuinen, heeft Harry Sacksioni zijn nummer 'Paddentrek' op CD-single opgenomen. Op 30 januari is deze unieke CD-single gelanceerd. Met het aanschaffen van de CD kan iedereen bijdragen aan de
wereldwijde projecten die het overleven van de bedreigde amfibiesoorten veiligstellen. Vanaf dit voorjaar is de CD te koop in Vogelpark Avifauna. U kunt deze ook online bestellen via www.jaarvandekikker.nl. De CD-single kost € 3,50 (exclusief verzendkosten).

Kikker van Max Velthuijs helpt ook mee!
Uitgeverij Leopold steunt met Kikker van Max Velthuijs de Amfibieën Actie! Kikker zal gedurende het hele jaar aanwezig zijn bij de verschillende activiteiten in de NVD dierentuinen.