- Vogelpark Avifauna

Avondopenstelling 13 augustus 2010

Op vrijdag 13 augustus is het Nachtdierennacht in Avifauna en zijn de deuren geopend tot 22.00 uur! Vanaf 19.00 uur vinden er diverse activiteiten en rondleidingen plaats met als thema Nachtdieren.

In de zomermaanden organiseren de dierentuinen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) samen met De Vlinderstichting de 'Nachtdierennachten in de dierentuin'. Maak kennis met de bijzondere nachtvlinders of luister naar de geluiden van de vleermuizen en probeer te horen wanneer een uil je bijna geruisloos voorbij vliegt. Avifauna organiseert bovendien diverse spellen die te maken hebben met zintuigen. Zo is er een luisterlotto, een fotospeurtocht en een voelspel. Ook kun je je kennis testen over het slaapgedrag van vogels. 's Nachts gebeurt er in de natuur meer dan je denkt!  

Datum: 
vrijdag 13 augustus 2010

Nachtdierennacht: 
19.00 - 22.00 uur

Openingstijden vogelpark & speeltuin: 
09.00 - 22.00 uur

Toegangsprijs na 18.00: 
€ 3,00 p.p.

Activiteiten: 
De activiteiten zijn doorlopend te bezoeken m.u.v. de lezing over nachtvlinders (aanvang 19.00, 19.30 en 20.30 uur) en  de  rondleiding door de vleermuisexpert  (21.30 -22.00 uur). De Lori Landing en Filipijnenhal zijn geopend tot 21.00 uur. Vanwege het omgekeerde dag- en nachtritme is de Nachtsafari 's avonds niet te bezoeken.

Eten & drinken:  Het Cuba terras is geopend deze avond. Hier kunt u terecht voor een  lekker sateetje of een hamburger van de bbq.
                                                
De nachtdierennachten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Coalitie voor Biodiversiteit en de Uyttenboogaart-Eliasenstichting. De toegangsprijs bedraagt na 18.00 uur € 3,00 p.p. Dit geld gaat naar het natuurbeschermingsfonds van Vogelpark Avifauna met onder andere de doelstelling om de biodiversiteit van vogels te behouden.