- Vogelpark Avifauna

Boekenweekthema: Literaire Zoo; Lezing in Avifauna

Boekenweekthema: Literaire Zoo; lezing in Avifauna

De komende Boekenweek - van woensdag 11 maart t/m zaterdag 21 maart - is het thema TJIELP TJIELP - De literaire zoo. En waar kan je daar nu meer genieten dan in de zoo zelf. Zo organiseren veertien dierentuinen in Nederland, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, literaire activiteiten tijdens de Boekenweek. In Vogelpark Avifauna zal Kester Freriks op zondag 15 maart om 14.00 uur een lezing komen verzorgen. Aansluitend van de lezing zal er een roofvogeldemonstratie plaatsvinden.

Kester Freriks schreef een groot aantal romans en verhalen, waaronder Hölderlins toren, Madelon en Koningswens. Kester Freriks was al heel jong gefascineerd door valken en andere vogels.

Recentelijk verschenen er twee fraai geïllustreerde boeken van zijn hand over vogels: De valk - over valkerij en wilde vogels en de vogelgids Vogels kijken. Vogels kijken bevat zeldzame illustraties uit de Artis Bibliotheek. Kester Freriks zal tijdens zijn lezing vertellen over valken en andere vogels en voorlezen uit deze twee boeken.

Op zondag 15 maart kunnen reizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis reizen met de trein, een cadeau van NS, hoofdsponsor van de Boekenweek. Kijk op www.nvdzoos.nl. voor alle activiteiten van alle NVD dierentuinen.