- Vogelpark Avifauna

Ekstergaai weggevlogen uit Vogelpark Avifauna

Zondagmiddag 27 april 2008 rond 12.00 uur is een ekstergaai tijdens de voorbereiding van de vogeldemonstratie van Vogelpark Avifauna weggevlogen. De ekstergaai lijkt op een gewone Nederlandse ekster, maar is alleen iets kleiner. Hij is ongeveer 15 cm groot met een even lange staart. Bovendien is hij blauw/wit van kleur met een opvallende kuif. Diegene die de vogel ziet rondvliegen, wordt verzocht contact op te nemen met het vogelpark.

De ekstergaai zou, samen met een andere ekstergaai, een dezer dagen voor het eerst zijn unieke natuurlijke gedrag laten zien tijdens de bekende vogeldemonstratie. Tijdens de voorbereiding hiervan is hij weggevlogen. Waarschijnlijk is de ekstergaai ergens van geschrokken en daardoor de weg kwijtgeraakt.

In de demonstratie vliegen diverse vogels los en ook de ekstergaai is inmiddels gewend om in het park vrij rond te vliegen. De vogels komen normaal gesproken terug naar hun verzorgers. Uit veiligheidsoverwegingen zijn meerdere vogels uit de demonstratie uitgerust met minuscule radiozendertjes om ze terug te vinden in het geval ze per ongeluk wegvliegen. De ekstergaai is echter zo klein, dat het niet mogelijk is hem van een zender te voorzien.

Wanneer de vogel wordt waargenomen, wordt men verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met Mafalda den Boer van Vogelpark Avifauna 06-21260546. Probeer de vogel beslist niet te vangen, maar maak bij voorkeur een foto.