- Vogelpark Avifauna

KinderDIERekteur Avifauna overhandigt cheque van zelf georganiseerde

Op woensdag 26 mei 2010 heeft de kinderDIERekteur van Vogelpark Avifauna Kérim Jans een cheque overhandigd aan Stichting Vrienden van Stinasu. Stinasu zet zich in Suriname in voor natuurbeschermingsprojecten van onder andere kustvogels en zeeschilpadden. Samen met alle leerlingen van groep 8 van de basisschool De Oosthoek liep hij maar liefst € 618,- bij elkaar in de speciaal voor het behoud van de rode ibis georganiseerde sponsorloop. Omdat Avifauna dit project van harte ondersteund heeft zij vanuit haar eigen natuurbeschermingsfonds het bedrag verdubbeld tot € 1236,-.

Kérim is één van de 15 dierentuin-kinderdierekteuren, die in het afgelopen jaar 'in dienst' waren van dierentuinen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. De kinderDIERekteuren zijn het hele jaar betrokken bij allerlei activiteiten in hun dierentuin. Daarnaast is de kinderDIERekteur ambassadeur van een natuurbeschermingsproject, waar zoveel mogelijk fans voor verzameld moeten worden. Diegene met de meeste stemmen wint een geldbedrag voor zijn/haar project.

Kérim is ambassadeur voor zijn natuurbeschermingsproject de rode Ibis, in Suriname en staat op dit moment op de 4de plaats. De voorzitter van de Stichting Stinasu, Arie Spaans, is hoe dan ook al zeer tevreden met dit bedrag, dat hij onder andere gaat besteden aan voorlichtingsposters.

U kunt op nog tot 28 mei op Kérim stemmen op: