- Vogelpark Avifauna

Kinderdierekteur wint cheque voor bescherming Filipijnse neushoornvogels

Op zaterdag 31 mei ontving Thom Hermans, de 10-jarige kinderdierekteur van Vogelpark Avifauna, een cheque ter waarde van € 2.500,- van het Natuurbeschermingsfonds (NNBF) van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Thom is de winnaar van een wedstrijd waarbij kinderdierekteuren zoveel mogelijk fans moesten verzamelen voor een natuurbeschermingsproject. Hij verzamelde meer dan 18.000 fans voor het project ter bescherming van de neushoornvogel in de Filipijnen. Thom ontving de cheque uit handen van NVD directeur Mariëlle van Aggelen en in bijzijn van de
ambassadeur van de Filipijnen, de heer R.A. Arguelles en de andere
kinderdierekteuren. Vogelpark Avifauna gaat het ontvangen geld besteden aan het opvangcentrum voor neushoornvogels op de Filipijnen.


Thom Hermans uit Lisserbroek is één van de 15 dierentuin-kinderdierekteuren, die in het afgelopen jaar 'in dienst' waren van dierentuinen die lid zijn van de NVD. De kinderdierekteuren zijn het hele jaar betrokken bij allerlei activiteiten in hun dierentuin. Ook zijn zij ambassadeur van een natuurbeschermingsproject, waar ze zoveel mogelijk fans voor moesten verzamelen via de website www.kinderdierekteuren.nl. Thom wist met 18.464 stemmen de meeste fans te verzamelen. Bram ten Haken van Dierenpark Emmen werd tweede met 17.130 stemmen en Sophie Jacques van Diergaarde Blijdorp staat op de derde plaats met 8.551 stemmen.

De bijeenkomst was tevens de start van de verkiezing van nieuwe dierentuin-kinderdierekteuren. Tot 31 augustus kunnen kinderen tussen 7 en 12 jaar zich via de website www.kinderdierekteuren.nl opgeven. Ze moeten dan enige vragen beantwoorden en hebben ze die goed, dan maken ze kans om kinderdierekteur te worden van een van de NVD dierentuinen. In september maken de dierentuinen bekend, wie hun nieuwe kinderdierekteur gaat worden.

De NVD dierentuinen waar de nieuwe kinderdierekteuren 'in dienst zullen treden' zijn: Apenheul in Apeldoorn, Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden, Artis in Amsterdam, Burgers' Zoo in Arnhem, DierenPark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Dierenpark Wissel in Epe,
Dierenrijk Europa in Mierlo, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Dolfinarium in Harderwijk, GaiaPark Kerkrade Zoo, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn en Zoo Parc Overloon.