KinderDIERekteuren lanceren “Fantastic Four” van roofdierencampagne in

Zaterdag 17 april om 13.30 vindt in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn de lancering plaats van de "Fantastic Four". Vorig jaar is de nieuwe NVD-campagne: Roofdieren?Natuurlijk!, gestart. Dit jaar is deze campagne uitgebreid met vier Europese roofdiersoorten, de zogenaamde "Fantastic Four". Dit zijn: de Egyptische Aasgier, de Monniksgier, Spaanse keizerarend en de bruinvis. Vogelpark Avifauna en andere NVD dierentuinen vragen via deze
campagne aandacht voor de bedreigingen van roofdieren en roofvogels.

De lancering vindt plaats tijdens de roofvogeldemonstratie in het bijzijn van 14 KinderDIERekteuren van de NVD. Hierin vliegt een Egyptisch aasgier (Joep) in mee, die een ei openmaakt. Het openbreken van het ei luidt symbolisch de lancering van de campagne in. De vogeldemonstratie is dit jaar speciaal aangepast om extra aandacht voor de "Fantastic Four" en de Roofdierencampagne te vragen. Na de vogeldemonstratie starten de KinderDIERekteuren met de roversspeurtocht door het vogelpark.

De NVD dierentuinen organiseert ook dit jaar talloze activiteiten om de bezoekers kennis te laten maken met deze interessante dieren en ze te laten zien hoe we de Europese roofdieren en roofvogels kunnen beschermen. Roofdieren?Natuurlijk! maakt deel uit van de Europese Carnivoren campagne van de Europese Association of Zoos and Aquaria (EAZA).