- Vogelpark Avifauna

Nieuw nachtverblijf in Avifauna: De “Nachtsafari”

Vanaf 9 mei is de nieuwste publiekstrekker van Vogelpark Avifauna; een nieuw nachtverblijf geopend voor publiek. Bezoekers kunnen overdag een nachtsafari maken en verschillende interessante nachtvogels "spotten", zoals uilen, grielen en natuurlijk de bijzondere kiwi uit Nieuw-Zeeland. Het is bijna 20 jaar geleden dat er voor het laatst in Nederland een kiwi was te bewonderen! Avifauna zal de enige dierentuin in Nederland zijn met een kiwi en één van de 5 dierentuinen in Europa.

In het nachtverblijf van Vogelpark Avifauna hebben de vogels een omgekeerd dag- en nachtritme. Het zal dus overdag donker zijn, waardoor de nachtvogels actief worden en het heel leuk is om ze, middels speciale belichting, te bekijken. Nachtvogels hebben zich heel goed aangepast aan de natuur en in een echt oerwoud beleven de bezoekers de zintuigen van de
nacht!

Het nieuwe nachtverblijf is een vast onderdeel van het vogelpark en elke dag te bezoeken van 9.00 - 17.30 uur.  U hoeft niet te reserveren voor de "Nachtsafari" en het kost niets extra. Wij adviseren u om, net als een echte safari, rustig de tijd te nemen om de vogels - in het donker - te ontdekken.

De actie op www.spotdekiwi.nl  is afgelopen.