- Vogelpark Avifauna

Op de fiets van Avifauna naar Amersfoort voor de kikkers

NVD-dierentuinen organiseren Kikkercross voor Amfibieëncampagne

Dierentuinen luiden dit jaar de noodklok voor de amfibieën. 2008 is dan ook uitgeroepen tot 'Jaar van de Kikker'. Om aandacht te vragen voor de campagne werd op 21 juni de Kikkercross georganiseerd. Medewerkers van alle dierentuinen renden, fietsten of zwommen vanaf hun tuin naar de finish in DierenPark Amersfoort. De medewerkers van Vogelpark Avifauna hebben de 67 kilometer per fiets aflegd.

De dierentuinen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) organiseren, naast individuele acties, ieder jaar een ludieke activiteit om de gekozen campagne onder de aandacht te brengen bij het publiek. Dit jaar is er gekozen voor de
Kikkercross.

De medewerkers van Vogelpark Avifauna vertrokken om 9.00 uur en arriveerden, net als de rest van de dierenparken, rond 14.30 uur bij de finish in Dierenpark Amersfoort. Iedere dierentuin had een stuk van een puzzel bij zich.  Alle Kinderdierekteuren van de dierentuinen maakten deze puzzel tot één geheel.  Ook werd het verzamelde totaalbedrag (tot dan toe) van alle dierentuinen bekend gemaakt: maar liefst € 57.000,-!