- Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna organiseert Gouden Pinguïn Award filmcompetitie

Vogelpark Avifauna organiseert de komende maanden een filmcompetitie met als hoofdprijs de Gouden Pinguïn Award. Bezoekers worden opgeroepen een filmpje van 60 seconden te maken en dat te plaatsen op www.vogelparkinvogelvlucht.nl. Er is zowel een juryprijs als een publieksprijs en beide beste filmpjes worden tijdens de prijsuitreiking op het grote scherm in het moderne Alphense theater Castellum vertoond. De hoofdprijs is, naast deze eer, ook het meest gewilde gadget van dit moment: een Apple I-pad.

In de jury zitten Vogelpark directeur John de Hoon, directeur van het Castellum, Marc van Kaam, Martin Gaus onder andere bekend van Dierenmanieren en de bedenker van Upload Cinema, Dagan Cohen. Zij beoordelen alle filmpjes en kiezen een winnaar.
 
Avifauna krijgt al veel leuke reacties en foto's toegestuurd. Omdat bewegende beelden toch ook heel krachtig zijn,wil Avifauna op deze manier ook het toesturen van filmpjes faciliteren. Via Twitter (www.twitter.com/avifauna) zullen de mensen ook filmtips krijgen, zoals bijvoorbeeld pasgeboren vogels. Ook worden hier Gouden Pinguïn perskaarten weggegeven, die recht geven op kijkjes achter de schermen en speciale plaatsen bij de vogeldemonstratie.