Vogelpark Avifauna zoekt nieuwe kinderdierekteur m/v

Vogelpark Avifauna zoekt een opvolger voor haar kinderdierekteur Thom Hermans (10 jaar). Kinderen van 7 t/m 12 jaar maken kans om voor één jaar lang kinderdierekteur te worden van het vogelpark in Alphen aan den Rijn. Hiervoor kunnen zij deze zomer deelnemen aan een dierenquiz www.kinderdierekteuren.nl.

Thom Hermans is al bijna een jaar lang kinderdierekteur van Vogelpark Avifauna. Dit bevalt hem heel goed: "Het afgelopen jaar was echt heel leuk. Ik mocht heel vaak met mijn familie langskomen bij Avifauna voor allerlei leuke activiteiten. Ook heb ik mij ingezet voor de bedreigde Filipijnse neushoornvogel. Het is mij gelukt om bijna 18.000 stemmen te verzamelen! Dit betekende dat ik een geldbedrag van € 2.500,- gewonnen had voor mijn project. Daar ben ik natuurlijk erg trots op. Ik vind het jammer dat het bijna afgelopen is en hoop dat de nieuwe kinderdierekteur het net zo leuk zal vinden als ik."
 
Als kinderdierekteur ben je in dienst bij één van de 15 dierentuinen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Dit betekent dat je een jaar lang onbeperkt toegang hebt tot, bijvoorbeeld, Vogelpark Avifauna. Ook mag je diverse collega-dierentuinen in het hele land bezoeken en een kinderfeestje in het vogelpark houden. In het najaar kom je met de andere kinderdierekteuren bijeen voor een echte dierentuinvergadering. Daarnaast is de kinderdierekteur ambassadeur van een natuurbeschermingsproject, waar zoveel mogelijk fans voor verzameld moeten worden. Diegene met de meeste stemmen wint een geldbedrag voor zijn/haar project.

Ben je tussen de 7 en 12 jaar en lijkt het je leuk om een jaar lang kinderdierekteur te zijn? Doe dan deze zomer mee aan de quiz op www.kinderdierekteuren.nl