- Vogelpark Avifauna

Zoetermeerse Milenka nieuwe kinderdierekteur Vogelpark Avifauna

Vanaf woensdag 17 september 2008 is de 8-jarige Milenka Terluin uit Zoetermeer 'in dienst' als nieuwe kinderdierekteur van Vogelpark Avifauna. De huidige kinderdierekteur, Thom Hermans, droegt op deze dag zijn ambt over aan Milenka. Milenka heeft meegedaan aan een dierenquiz van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Uit alle deelnemers van de quiz kozen 15 dierentuinen, waaronder Vogelpark Avifauna, allemaal één nieuwe kinderdierekteur.

Op 17 september werd Milenka officieel gehuldigd. Zij ontving de symbolische sleutel tot het vogelpark uit handen van Thom. Ook kon zij meteen kennismaken met haar nieuwe collega John de Hoon, de 'echte' directeur van het Vogelpark.

Als kinderdierekteur heeft Milenka een jaar lang onbeperkt toegang tot Vogelpark Avifauna. Ook mag zij diverse collega-dierentuinen in het hele land bezoeken en een kinderfeestje in het
vogelpark houden. In het najaar wordt zij met de andere kinderdierekteuren uitgenodigd voor een echte dierentuinvergadering. Alle kinderdierekteuren moeten stemmen inzamelen voor een natuurbeschermingsproject. De kinderdierekteur met de meeste stemmen wint een geldbedrag voor dit project! Milenka zet zich in voor de bedreigde Zuidelijke hoornraaf uit Zuid-Afrika. Stem dus op Milenka via www.kinderdierekteuren.nl!

Milenka houdt heel veel van dieren. Thuis heeft zij o.a. honden, ratjes, poezen, konijnen en een schildpad. Ook is zij gek op vogels. Zij heeft zelfs wel eens een vogel gered! Milenka: "Ik wilde heel graag kinderdierekteur worden omdat ik zo van dieren houd. Mijn hele kamer staat in het teken van de natuur. Ik vind de natuur belangrijk en leuk en wil mij daar als kinderdierekteur graag voor inzetten!"

Het is de derde keer dat deze dierekteurenwedstrijd georganiseerd werd door de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen