Bouw van de nieuwe volière is gestart!

9 juli 2020
Bouw van de nieuwe volière is gestart!

Het park is weer open voor bezoek en we genieten weer als vanouds van alle bezoekers. De vogels in de vogeldemonstratie zijn blij dat ze weer mogen vliegen en ook alle andere dieren hebben de bezoekers gemist. Alles voelt weer goed in het vogelpark. Maar toch zitten we niet stil. Wij willen namelijk al onze bezoekers de allerbeste ervaring geven, en we willen ook vooruit blijven gaan in de verzorging van de dieren. Daarom zijn we begonnen met de bouw van de nieuwe Stellers zeearend volière.

Deze volière wordt wel 42 meter bij 22 meter en wel 8 meter hoog! En het allerleukste is dat de Stellers zeearenden zo boven je langs kunnen vliegen. Er komt namelijk een uitsparing van wel 7 meter. Met de volière pal boven je, lijkt het net alsof je de volière inloopt en zo tussen de vogels staat.

We zijn nu nog hard bezig met het bouwen van de volière. De palen staan en de netten hangen. Maar klaar is het nog zeker niet. De Stellers zeearend leeft in de natuur rondom de zee tussen Rusland en Noord-Japan. De omgeving is hier rotsachtig met woeste beplanting en natuurlijk grote waterpartijen. Om de Stellers zeearenden thuis te laten voelen, is dat ook precies hoe we de volière gaan inrichten. En is dus nog genoeg te doen.

De volière zal dit seizoen nog klaar zijn. De precieze datum is nog niet bekend. Wanneer de volière af is, zullen de Stellers zeearenden erheen verhuizen. Maar dat doen ze niet alleen! De raven, waar de zeearenden nu ook hun verblijf mee delen, zullen meeverhuizen. Daarnaast zal de volière nog meer vogelsoorten huisvesten, maar welke dat zijn is nog even spannend!