De jonge pinguïn is weer veilig thuis!

10 augustus 2020
Jonge pinguïn in de Rijn

Veel mensen wisten dit weekend niet wat ze zagen, een pinguïn in de Rijn?! De jonge vogel wist de weg uit het park te vinden en ging op avontuur. Dankzij de hulp van veel oplettende recreanten is de vogel weer veilig thuis bij zijn kolonie.

Sinds vrijdag waren onze dierverzorgers hard opzoek naar de jonge avonturier. Hij is wel eens vaker het park gaan verkennen, maar is nog nooit buiten het park geweest. Tot vrijdag dus. Met zijn sterke vleugels kan de pinguïn tot ruim 30 km/u zwemmen. Hij had dus al snel een aardig stuk gezwommen.

Vrijdag en zaterdag kregen we veel telefoontjes en berichten van mensen die de pinguïn gespot hadden. Zo wisten we waar we moesten zoeken. Hij is ons een paar keer ontkomen maar we hebben hem uiteindelijk veilig thuis kunnen brengen naar zijn kolonie vanuit Bodegraven, met de hulp van één van onze vrijwilligers en wat behulpzame omstanders!

Eenmaal terug in het park heeft de dierenarts de pinguïn bekeken en hij is helemaal gezond. Voor nu zit de jonge vogel nog afgezonderd om op krachten te komen en zodat wij het verblijf grondig kunnen inspecteren. Hierna kan de pinguïn weer terug naar zijn kolonie!

De snelle vogel heeft zo’n 40 km gezwommen, door de vele telefoontjes die we hebben ontvangen weten we hoe de pinguïn heeft gezwommen. Ben je ook benieuwd? Hieronder is de route van de jonge avonturier te zien.