Parkreglement en extra maatregelen

Coronamaatregelen

Wij zijn ontzettend blij om jullie weer te kunnen ontvangen in het vogelpark. Alleen in deze tijd gaat een bezoek toch net wat anders dan we gewend zijn. Om de veiligheid van bezoeker, medewerker én dier zo veel mogelijk te kunnen waarborgen, hebben we een aantal maatregelen genomen. 

1,5 meter afstand tussen huishoudens
Wij garanderen 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Zo is er een route door het park met enkel éénrichtingsverkeer. Waar het niet anders kon, zijn schermen geplaatst om de twee richtingen veilig af te scheiden. Om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen kunnen we maar een beperkt aantal bezoekers verwelkomen in het park. Daarom is het verplicht om online een kaartje te kopen en een tijdslot te reserveren. Je hebt je entreeticket én tijdslot ticket nodig om het park binnen te komen. Daarnaast hebben we een extra vogeldemonstratie en extra tribunes om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Helaas gaan de voederpraatjes niet door, dit is om groepsvorming te voorkomen. 

Wij zorgen voor voldoende en heldere informatie
Alle regels en maatregelen worden duidelijk gecommuniceerd in het park door de bebording. In sommige delen van het park, zoals de speeltuin en de Lori Landing, gelden specifieke regels. Ook deze worden duidelijk gecommuniceerd door de bebording en medewerkers. Het opvolgen van de bebording en medewerkers is dan ook verplicht.

Wij zorgen voor extra hygiënemaatregelen
De speeltuin, alle contactpunten en toiletten in het park worden regelmatig schoon gemaakt. Daarnaast zijn er ook extra desinfectiepunten geplaatst door het hele park. 

Aanvullende parkregels:

Maar om de veiligheid te kunnen waarborgen vragen we ook aan jou, als bezoeker, om je te houden aan de algemene maatregelen van het RIVM en de (aanvullende) regels van het vogelpark. Bij het kopen van een kaartje ga je akkoord met alle regels en maatregelen. 

  1. Houd minimaal 1,5 afstand van andere bezoekers, medewerkers én dieren.
  2. Kinderen kunnen onbeperkt gebruik maken van de geopende speeltoestellen en attracties in de speeltuin. Begeleiders zijn toegestaan in de speeltuin, maar houd ook hier 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Alle bezoekers dienen zich te houden aan de routes. Het gehele park is éénrichtingsverkeer, teruglopen is dus niet toegestaan. Bij entree ontvang je een kaart waar de routes duidelijk staan aangegeven.
  4. Ook bij de vogeldemonstratie houden we 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Dit betekent dat er een beperkte capaciteit is. Bij de entree van het vogelpark ontvang je, zolang deze nog beschikbaar zijn, een polsbandje voor één van de vogeldemonstraties. Er is een extra tribune gebouwd om de capaciteit te vergroten.

Heb je nog vragen over een dagje uit bij Avifauna? Lees dan hier de meest gestelde vragen.

Parkreglement

Naast de aanvullende regels, hebben we ook een regulier parkreglement. Elke bezoeker dient zich hier aan te houden, voor een veilig en plezierig bezoek.
Download hier het parkreglement. Alvast bedankt!