Speeltuin & Dieren

Welkom op de website van Vogelpark Avifauna! In ons park vind je meer dan 1800 vogels, een binnen- en buiten speeltuin en nog andere soorten dieren. De vogels leven hier o.a. samen met ringstaartmaki’s, rode vari’s en rode panda’s.

Wil je een ontspannen dagje uit met familie en/of vrienden? Laat je verrassen door de vele soorten vogels, de speeltuin en dieren die je in Avifauna kunt vinden. Avifauna is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Bekijk hier het bomvolle dagprogramma voor het zomerseizoen.  
 

Neem contact op >     Online tickets kopen >     Dagprogramma >


Over Avifauna

Naast de 260 verschillende soorten vogels heeft Avifauna nog veel meer te bieden. Wij hebben onder andere een hele mooie Oosterse tuin, een Cubaans brakwatermoeras, het Madagaskargebied en een coole speeltuin! In dit voorjaar openen wij ook ons nieuwe Zuid-Amerikaanse nevelwoud genaamd Nuboso!

Oosterse tuin
De Oosterse tuin is helemaal ingericht volgens de Chinese cultuur. Vanaf de vlonders zie je Mantsjoerije kraanvogels en mandarijneenden in het water tussen de Oosterse beplanting. De populaire rode panda’s lopen ook rond in de Oosterse tuin. De rode panda’s zijn prachtige dieren waar veel bezoekers graag voor naar het park komen.

Cubaans brakwatermoeras
Als je langs het brakwatermoeras loopt, zie je een grote kolonie met rode flamingo’s. De Cubaanse flamingo’s delen het moeras met roze lepelaars, steltkluten en rode en zwarte ibissen. Zie je kegelvormige modderheuvel? Dan zijn de flamingo’s aan het broeden!

Madagaskargebied
Een ware belevenis voor jong en oud is het Madagaskargebied met de Afrikaanse dieren. In het Madagaskargebied sta je oog in oog met de Afrikaanse kraanvogels en parelhoenders. Het absolute hoogtepunt in het Madagaskargebied zijn de halfaapjes. De ringstaartmaki’s, kroonmaki’s en rode vari’s zijn ook niet verlegen en komen graag een kijkje bij je nemen!

Nuboso
Nuboso is een schitterend gebied waar je zelf tussen de bijzondere vogels en de dwergaapjes kunt wandelen. Deze dieren leven in het wild ook naast elkaar in het Zuid-Amerikaanse nevelwoud. Mis deze unieke kans niet en beleef Nuboso met je hele familie!

De speeltuin van Avifauna
Wil je even wat anders dan vogels en dieren bekijken? De speeltuin in ons park is een avontuur voor de jonge bezoekers. In de speeltuin is er een gaaf jungle-eiland met onder andere graafmachines, een megatrampoline en mini-auto’s. Om het jungle-eiland ligt de jungle-rivier waar je zelf met bootjes kunt varen. Voor de jongste bezoekers is er een peuterhoek naast het speeltuinterras. Zo kunnen de ouders genieten van een drankje en perfect de speeltuin overzien.


Speeltuin en dieren

Avifauna staat bekend als het grootste vogelpark van Nederland. Met meer dan 1800 vogels en 260 soorten vogels is dit volkomen terecht. Toch kun je bij Avifauna ook terecht voor de speeltuin en andere soorten dieren zoals hierboven staat beschreven. Als je een goedkoop dagje uit wilt en zowel de speeltuin als dieren wilt bezoeken ben je bij Avifauna aan het juiste adres!
 

Neem contact op >     Online tickets kopen >     Dagprogramma >

Contact