Veelgestelde vragen

Tickets kopen

Hoe koop ik een ticket?

Het kopen van een ticket is erg simpel! Je klikt op de blauwe knop rechtsboven met 'Tickets'. Dan bepaal je de dag van je bezoek en vervolgens je aankomsttijd tot het vogelpark. Kies dan het aantal kinderen en volwassenen en vul je gegevens in. Let op: ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar moet een tijdslot gereserveerd worden, hier betaal je uiteraard niets voor.

Neem bij je bezoek je entree- én tijdslot ticket(s) mee! Tonen op je smartphone mag ook.

Hoe lang kan ik in het vogelpark blijven met mijn tijdslot?

Met je tijdslot kun je tot uiterlijk sluitingstijd door het park wandelen. De entreetijd op je ticket is enkel de tijd wanneer je het park binnen kunt komen, hierna kun je dus vrij rondlopen in het park. 

Abonnementhouders

Moeten abonnementhouders ook reserveren?

Nee, abonnementhouders hoeven geen online reservering te maken voor een bezoek aan het vogelpark.

Ik heb een abonnement gekocht, kan ik deze wel ophalen bij de kassa?

Ja, dit is mogelijk. Het abonnement kan na drie werkdagen opgehaald worden bij de kassa. Je kunt altijd telefonisch contact opnemen om na te vragen of deze al klaar ligt. 

Toegankelijkheid

Kan ik de hele dag het park in?

Na je entree kun je tot uiterlijk sluitingstijd, 18:00 uur, vrij rondlopen door het park. Je hebt echter wel een vaste aankomsttijd waar je je aan moet houden. Je kunt dus alleen binnen deze tijd aankomen bij het park. Deze tijd staat op je tijdslot van je ticket(s), die je hebt geselecteerd bij het kopen van je ticket(s).

Is het vogelpark toegankelijk met een rolstoel?

Bij de ingang van het park zijn ‘slecht ter been’ stoelen te leen met een €1,- muntje. Met deze stoelen kun je het park in! Deze stoelen zijn helaas niet te reserveren. We raden je aan om een kussentje mee te nemen om comfortabeler te zitten. Ook met een eigen rolstoel kun je het park in. Let wel op dat Avifauna een natuurpark is, dat betekent dat niet alle paden even recht zijn. Op een aantal hobbels na is Avifauna verder goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er mindervalidentoiletten te vinden in het park.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar het vogelpark?

Huisdieren zijn in het park helaas niet toegestaan. In het vogelpark wandel je namelijk tussen de dieren. Hierdoor kunnen jullie en onze dieren schrikken, zich verwonden of zelfs ziektes oplopen. Voor de veiligheid van alle dieren hebben we daarom besloten om huisdieren niet meer toe te laten in het park. Wij danken je voor je begrip.

Ik ben hotelgast bij Van der Valk Avifauna, kan ik dan gewoon het park binnenlopen?

Ja, wij hebben met het bepalen van de maximale capaciteit al rekening gehouden met de hotelgasten van Van der Valk Avifauna. Neem wel je kamersleutel mee naar de entree van het vogelpark. Als je deze nog niet hebt, of al ingeleverd hebt kun je die dag ook het park nog verder bezoeken. Laat hiervoor je bevestigingmail van je overnachting zien bij de entree. 

Belevenissen

Is de glijbaan weer geopend?

We hebben de glijbaan een tijdje moeten missen, maar nu kan iedereen weer volop glijden! 

Gaan de andere belevenissen ook door?

Verken de natuur van de verschillende werelddelen en laat je verrassen door alle bijzondere dieren. Voor een dag vol avontuur, bekijk je het dagprogramma, dat je hier kunt vinden.

Er zijn geen attractiebandjes meer, kan mijn kind nu wel de speeltuin in?

Ja, kinderen kunnen onbeperkt gebruik maken van alle geopende speeltoestellen. Helaas is de speelhal voorlopig nog gesloten . Begeleiders zijn toegestaan in de speeltuin, maar zijn niet toegestaan op de speeltoestellen. 

Foto & Video

Mag ik foto's en video's maken in het vogelpark?

Foto’s en filmpjes maken voor privégebruik is dan natuurlijk ook toegestaan. Avifauna is een geschikte plek voor het maken van mooie foto’s en video’s, zeker in het zomerseizoen.
Wil je beroepsmatig opnamen maken? Neem dan contact op met de afdeling Marketing Communicatie van Vogelpark Avifauna via marketing@avifauna.nl. Wanneer je zonder toestemming, beroepsmatig foto’s of filmmateriaal maakt en/of gebruikt, pleeg je een strafbaar feit en kun je juridisch vervolgd worden.