Veelgestelde vragen

Tickets kopen

Hoe koop ik een ticket?

Het kopen van een ticket is erg simpel! Je klikt op de blauwe knop rechtsboven met 'Tickets' vervolgens kies je voor 'Ik heb nog geen ticket'. Dan bepaal je de dag van je bezoek en vervolgens je aankomsttijd tot het vogelpark. Kies dan het aantal kinderen en volwassenen en vul je gegevens in. Let op: ook kinderen van 0 t/m 2 jaar moeten een tijdslot reserveren, hier betaal je natuurlijk niets voor. Neem bij je bezoek je entree- én tijdslot ticket(s) mee! Tonen op je smartphone mag ook.

Ik heb al een ticket of vrijkaart, kan ik hiermee het park in?

Ja, met je geldige (actie)ticket of vrijkaart kun je het park in. Het is wel belangrijk dat je eerst een tijdslot reserveert. Klik hiervoor rechtsboven op de knop 'Tickets', kies vervolgens voor 'Ik heb al een betaald ticket’. Dan bepaal je de dag van je bezoek en kies je je aankomsttijd tot het vogelpark. Geef vervolgens aan met hoeveel personen je een bezoek brengt aan het vogelpark en vul je gegevens in. Let op: kinderen van 0 t/m 2 jaar moeten ook een tijdslot reserveren. Neem je ticket(s) of vrijkaart(en) én je tijdslot ticket(s) mee voor toegang tot het park. 

Ik heb een kortingsactie voor een ticket van Avifauna, kan ik deze gebruiken?

Om gebruik te maken van jouw kortingsactie, dien je eerst een tijdslot te reserveren. Dit doe je door rechtsboven op 'Tickets' te drukken en vervolgens te kiezen voor 'Ik heb kortingsbon/pas of ben Alphenaar'. Kies dan de dag van je bezoek en je aankomsttijd tot het park. Geef vervolgens aan met hoeveel personen je komt en vul je gegevens in. Vergeet niet je tijdslot ticket(s) én je kortingsbon of -pas of geldige identiteitsbewijs* mee te nemen voor toegang tot het park. 

Tijdens het door jouw gekozen tijdslot kun je het resterende bedrag met pin te betalen. 

*Indien Alphenaren korting

Hoe lang kan ik in het vogelpark blijven met mijn tijdslot?

Met je tijdslot kun je tot uiterlijk sluitingstijd door het park wandelen. De entreetijd op jouw ticket is enkel de tijd wanneer je het park binnen kunt komen, hierna kun je dus vrij het park bezoeken. 

Hoe koop ik een ticket met Alphenaren korting?

Wil je gebruik maken van de Alphenaren korting? Reserveer dan eerst een tijdslot voor aankomsttijd en pin vervolgens het resterende bedrag aan de kassa op de dag van je bezoek. 
Om hier gebruikt van te kunnen maken dien je bij bezoek een geldig legitimatiebewijs mee te nemen waar gemeente Alphen aan den Rijn op staat vermeld. Staat deze nog niet op je identiteitsbewijs vermeldt? Neem dan ook een recent poststuk waar je naam op staat mee. 

Krijg ik ook Alphenaren korting in het winterseizoen?

Vanaf 1 november begint het winterseizoen bij ons. De prijs voor een ticket bedraagt dan 4,50 euro. Het is dan niet mogelijk om daar bovenop ook nog een Alphenaren korting te krijgen. 

Abonnementhouders

Moeten abonnementhouders ook reserveren?

Nee, abonnementhouders hoeven geen online reservering te maken voor een bezoek aan het vogelpark.

Ik heb een abonnement gekocht, kan ik deze wel ophalen bij de kassa?

Ja dit is mogelijk. De abonnementen liggen na drie werkdagen klaar. Je kunt altijd telefonisch contact opnemen om na te vragen of deze al klaar is. 

Toegankelijkheid

Is het vogelpark toegankelijk met een rolstoel?

Bij de ingang van het park zijn ‘slecht ter been’ stoelen te leen met een €1,- muntje. Met deze stoelen kun je het park in! Deze stoelen zijn helaas niet te reserveren. We raden je aan om een kussentje mee te nemen om comfortabeler te zitten. Ook met een eigen rolstoel kun je het park in. Let wel op dat Avifauna een natuurpark is, dat betekent dat niet alle paden even recht zijn. Op een aantal hobbels na is Avifauna verder goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er mindervalidentoiletten te vinden in het park.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar het vogelpark?

Huisdieren zijn in het park helaas niet toegestaan. In het vogelpark wandel je namelijk tussen de dieren. Hierdoor kunnen jullie en onze dieren schrikken, zich verwonden of zelfs ziektes oplopen. Voor de veiligheid van alle dieren hebben we daarom besloten om huisdieren niet meer toe te laten in het park. Wij danken je voor je begrip.

Kan ik de hele dag het park in?

Na je entree kun je tot uiterlijk sluitingstijd, 18:00 uur, vrij rondlopen door het park. Je hebt echter wel een vaste aankomsttijd waar je je aan moet houden. Je kunt dus alleen binnen deze tijd aankomen bij het park. Deze staat op je tijdslot tickets. 

Ik ben hotelgast bij Van der Valk Avifauna, kan ik dan gewoon het park binnenlopen?

Ja, wij hebben met het bepalen van de maximale capaciteit al rekening gehouden met de hotelgasten van Van der Valk Avifauna. Neem wel je kamersleutel mee naar de entree van het vogelpark. Als je deze nog niet hebt, of al ingeleverd hebt kun je die dag ook het park nog verder bezoeken. Laat hiervoor je bevestigingmail van je overnachting zien bij de entree. 

Belevenissen

Gaat de vogeldemonstratie door?

Ja de vogeldemonstraties gaan door. Omdat er maar een beperkte capaciteit is, worden er bij entree armbandjes meegegeven. Deze bandjes geven aan welke demonstratie je bij kan wonen. Het is dus maar mogelijk om 1 keer de vogeldemonstratie bij te wonen. De bandjes kunnen niet gereserveerd worden. De vogeldemonstraties zijn doordeweeks te zien om 13:30 en om 15:00 uur. In het weekend is er ook een demonstratie om 11:30 uur.  

Gaan de andere belevenissen ook door?

De binnenlocaties zijn open. Het is ook mogelijk om de Lori Landing, de Tropenhal en de Nachtsafari te bezoeken. De Speelhal en het Cubaans brakwatermoeras blijven helaas nog gesloten. Ook de voederpraatjes gaan niet door. 

Er zijn geen attractiebandjes meer, kan mijn kind nu wel de speeltuin in?

Ja, kinderen kunnen onbeperkt gebruik maken van alle geopende speeltoestellen en attracties. Helaas zijn een aantal attracties en de speelhal gesloten i.v.m. het coronavirus. Begeleiders zijn ook toegestaan in de speeltuin, maar let er ook hierop dat je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Begeleiders zijn niet toegestaan op de speeltoestellen. 

Is de glijbaan weer geopend?

We hebben de glijbaan een tijdje moeten missen, maar nu kan iedereen weer volop glijden! 

Foto & Video

Mag ik foto's en video's maken in het vogelpark?

Avifauna is een geschikte plek voor het maken van mooie foto’s en video’s, zeker in het zomerseizoen. Foto’s en filmpjes maken voor privégebruik is dan natuurlijk ook toegestaan. Wil je beroepsmatig opnamen maken? Neem dan contact op met de afdeling Marketing Communicatie van Vogelpark Avifauna via marketing@avifauna.nl. Wanneer je zonder toestemming, beroepsmatig foto’s of filmmateriaal maakt en/of gebruikt, pleeg je een strafbaar feit en kun je juridisch vervolgd worden.