Vrijwilligers

Bij Vogelpark Avifauna zijn we gelukkig met de vrijwilligers die ons helpen met het behalen van onze doelen. Een groot deel van de educatie en ondersteunende taken bij de facilitaire dienst worden verzorgd door een grote groep vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar voor het vogelpark. Ze verzorgen educatie op basisscholen, rijden zieke vogels naar de dierenarts, hangen borden op, brengen leskisten naar scholen, timmeren rekwisieten in elkaar en vertellen onze bezoekers alles over de vogels.

 

De Kwetterkar

Elke vogel heeft een interessant verhaal. Deze verhalen willen we bij Vogelpark Avifauna maar al te graag delen! Daarom staan onze parkgidsen klaar bij De Kwetterkar om de bezoekers alles over vogels te leren. De Kwetterkar is dé plek om alles te weten te komen over vogels met behulp van onze vrijwilligers en handige vogelmaterialen. Naast De Kwetterkar geven onze vrijwillige parkgidsen ook rondleidingen door het park. Tijdens deze rondleidingen neem je een kijkje achter de schermen en kom je nóg meer te weten over onze vogels.

NME

Ook buiten het vogelpark is Avifauna druk bezig met Natuur- en Milieueducatie. Duizenden basisschoolleerlingen krijgen hier namelijk les in dankzij onze NME-vrijwilligers. Gedurende het hele schooljaar leren zij deze leerlingen van alles over de natuur en het milieu. Van de kinderboerderij tot de polder, van de Filipijnenhal in het vogelpark tot in de klas! Onze NMW-vrijwilligers geven ook hier les. Als NME-vrijwilligers ga je dus ook te werk buiten de muren van het vogelpark. Klik hier voor meer info over de Natuur- en Milieueducatie.

Help mee

Ben je enthousiast geworden en wil je ook je steentje bijdragen? Download dan hier het inschrijfformulier en stuur deze naar educatie@avifauna.nl.

Om vrijwillige medewerker te worden bij Avifauna vragen wij een aantal dingen aan jou. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn en tenminste 3 keer per maand beschikbaar zijn om te werken. Een activiteit duurt gemiddeld 2 uur. 

Als vrijwillige medewerker krijg je ook veel terug. Zo biedt Avifauna aan alle vrijwillige medewerkers, naast een bijzondere werkomgeving, ook een basiscursus en on-the-job training, een lidmaatschap van Avifauna en jaarlijks 4 vrijkaarten en tegoedbonnen die je vrij kunt besteden in het vogelpark.